wtorek, 24 stycznia 2012

Zjeść czy nie zjeść? Oto jest pytanie.

Na początek banalnie. Piwo pije każdy (a przynajmniej na pewno czytelnicy naszego bloga) i w zależności od nastroju lubimy sobie je czasem czymś przekąsić. Niedawno na naszym fanpejdżu zapytaliśmy Was jakie smakołyki najczęściej spożywacie, bądź z jakimi najdziwniejszymi się spotkaliście. Królowały naturalnie odpowiedzi: paluszki, chipsy, chrupki, nachosy czyli to z czym większość z Nas ma doczynienia. Ale pojawili się także amatorzy tostów z serem, kabanosów, czy kiełbasek z grilla (bo w końcu grill to dodatek do piwa, a nie odwrotnie:).
My chcielibyśmy zaprezentować wam dzisiaj jednak kilka innych niecodziennych przerywników i dodatków do piwa.

Jako pierwsze pikantne krewetki. Pyszne, a po każdej piwo smakuje jeszcze lepiej :) Natomiast tym co owoców morza nie lubią, zalecam spróbować, ale tylko dla zaspokojenia ciekawości. To samo tyczy się Sucharków krabowych, podobnych do popularnych „BakeRollsów”, ale także lekko pachnących, nazwijmy to „morzem”.

Jeśli już jesteśmy przy tym co pływa, w sklepach znajdziemy także suszone rybki Anchios, Putassu – czyli mocno słoną rybke, albo popularnego suszonego dorsza.
Dla zwolenników „prawdziwego mięsa” polecamy suszoną wołowinę Beef Jerky w różnych odmianach, lub sucharki Kompashki o smaku boczku.Jeśli ktokolwiek chciałby się w takie rzeczy zaopatrzyć polecamy strone www.codopiwa.pl

Jako piwna zakąska doskonale sprawdzają się także orzechy laskowe, pistacje czy migdały, lub pieczywo czosnkowe. Niektórzy lubią też ogórka, ale wg nas ten bardziej pasuje do wódki.
Więcej o wegetariańskich przekąskach i przepisach na bardziej skomplikowane rzeczy dowiecie się tutaj: http://f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=14105

Naszym słonym faworytem pozostają jednak niezmiennie czeskie chipsy Bohemia i porządny „Wurst”.
Za wszystkie komentarze na FB oraz za nadesłane propozycje przekąsek serdecznie dziękujemy!
Smacznego! :)

1 komentarz: