środa, 5 października 2011

Słodko-gorzka wyprawa na Lubelszczyznę

 Tytuł bloga jednak do czegoś zobowiązuje. Dlatego właśnie co środę będzie tu trafiał opis jednego polskiego piwa regionalnego. Na pierwszy ogień idzie Trybunalskie Miodowe.
To piwo, po które powinni sięgnąć wszyscy ci, którzy nie twierdzą, że piwa miodowe są za słodkie, żeby je pić. Trybunalskie miodowe łączy bowiem chmielową goryczkę (nieprzypadkowo podobną do tej z Perły) z delikatnym miodowym posmakiem. Połączenie to daje piwo, które bez wątpienia warte jest uwagi miłośników  złotego trunku.
Trybunalskie Miodowe to najmłodsze dziecko Perły - Browarów Lubelskich. Po sukcesach lubelscy browarnicy postanowili spróbować swoich sił w segmencie piw smakowych. Efekt ich pracy zdecydowanie wart jest uwagi. Żeby podkreślić regionalność swojego produktu postanowili korzystać jedynie z miodu z lubelskiego Apisa. Jest więc w całości regionalny wyrób.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz